ابعاد ورشکستگی رژیم صهیونیستی در نتیجه جنگ غزه

با گذشت بیش از ۲۰۰ روز از جنگ غزه، ابعاد خسارت‌های مالی و انسانی رژیم صهیونیستی در نتیجه این جنگ گسترده‌تر شده است.

به گزارش مشرق، بیش از ۲۰۰ روز از حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه گذشته و تل‌آویو در این مدت دچار خسارت‌های بی‌سابقه و گسترده‌ای شده است که در تمامی ابعاد نظامی، لجستیک و اقتصادی قابل بررسی است.

شبکه خبری الجزیره در گزارشی به این موضوع پرداخته و می‌نویسد که سطح خسارت‌های جنگ غزه بر اقتصاد رژیم صهیونیستی و بودجه عمومی این رژیم که با کسری بی‌سابقه‌ای مواجه شده، در نتیجه هزینه‌های مربوط به نظامیان ذخیره و کمک‌های مالی به اسراییلی‌های آواره شده از شهرک‌های اطراف غزه و مرزهای شمالی مجاور لبنان تعمیق پیدا کرده است.

علاوه بر اینها تعداد قابل توجهی از نظامیان و شهرک نشینان رژیم صهیونیستی در این حمله کشته یا زخمی شده‌اند و بخشی از آنها نیز به اسارت نیروهای فلسطینی درآمده‌اند. این‌ها علاوه بر خسارت‌های غیرمستقیم ناشی از جنگ در بخش‌های مختلف اقتصادی و تجاری و بازار کار رژیم صهیونیستی و خسارت‌هایی است که جبهه داخلی و زیرساخت‌های اسرائیل با آن مواجه شده است.

کسری بودجه عمومی

کابینه رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۴ چارچوب کلی بودجه خود را ۲۷ میلیارد دلار افزایش داد تا شاید بتواند هزینه‌های ناشی از جنگ غزه را پوشش دهد. به این ترتیب در حال حاضر بودجه نظامی رژیم صهیونیستی حدود ۲۴ درصد از مجموع بودجه این رژیم است.

گزارش‌های منتشر شده از بانک اسرائیل نشان می‌دهد که مجموع خسارت‌های این رژیم در دو جبهه غزه و لبنان بالغ بر ۸۱ میلیارد دلار تا پایان سال ۲۰۲۴ خواهد بود.

با ادامه جنگ در غزه، کسری بودجه رژیم صهیونیستی در حال افزایش است. این کسری در مارس گذشته ۶ دهم درصد بود و این رقم در حال افزایش است. بنا بر اعلام دیوان محاسبات عمومی رژیم صهیونیستی، مجموع این کسری در حال حاضر بالغ بر ۶.۲ درصد از تولید ناخالص ملی یعنی ۳۱.۶ میلیارد دلار است.

در سه ماهه اول سال جاری میلادی میزان کسری بودجه رژیم صهیونیستی بالغ بر ۷ میلیارد دلار بود و هزینه‌های کابینه اسرائیل با افزایش ۳۸ درصدی نسبت به سال قبل مواجه شده است.

تلفات انسانی رژیم صهیونیستی

بر اساس آمارهای اعلام شده مجموع صهیونیست‌های کشته شده در جنگ غزه اعم از نظامی و شهرک نشین که اسامی آنها منتشر شده، حدود ۱۴۹۳ نفر است که تعداد ۶۰۵ نفر از آنها افسر و نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی هستند که ۶۰ نفر از آنها در جریان حمله زمینی به غزه به هلاکت رسیده‌اند. ۸۱۴ شهرک نشین اسرابیلی نیز در این حملات جان خود را از دست داده‌اند.

آمارهای رسمی اسرائیل که صهیونیست‌ها اجازه انتشار آن را می‌دهند و به نظر می‌رسد بسیار کمتر از آمارهای واقعی است، حکایت از آن دارد که ۷۲۰۹ نظامی اسرائیلی در این جنگ زخمی شده اند که بیشتر آنها جزو نیروهای ذخیره بوده اند.

تعداد اسرای صهیونیست در نزد گروه‌های مقاومت نیز بالغ بر ۲۵۷ نفر بوده که ۱۲۴ نفر از آنها در نتیجه تبادل اسرا با ژیم صهیونیستی مبادله شده‌اند و همچنان ۱۳۳ اسرائیلی در غزه اسیر هستند که گفته می‌شود ۳۶ نفر از آنها در نتیجه حملات موشکی و هوایی رژیم صهیونیستی به هلاکت رسیده‌اند.

خسارت‌های جبهه داخلی اسرائیل

بر اساس آمارهای اعلام شده بالغ بر ۳۳۰ هزار صهیونیست از مناطق مجاور نوار غزه و شهرک‌های صهیونیستی اطراف مرز لبنان در نتیجه این جنگ آواره شده‌اند که هنوز ۱۳۵ هزار نفر از این افراد به منازل خود بازنگشته‌اند و ماهیانه بالغ بر ۱۸۹ میلیون دلار هزینه به کابینه اسرائیل تحمیل می‌کنند. حدود ۴۹۸ هزار شکایت و درخواست برای دریافت غرامت به دلیل تخریب منازل، به صندوق مالیات رژیم صهیونیستی رسیده و میزان این غرامت‌ها بالغ بر ۳.۲ میلیارد دلار ارزیابی می‌شود.

۷۰ هزار صهیونیست در نتیجه حمله گروه‌های مقاومت شوکه شده‌اند که ۱۱ هزار نفر از آنها روانه بیمارستان‌ها شده و کمک‌هایی به ارزش ۲۷۰ میلیون دلار دریافت کرده‌اند. خسارت‌های منازل شهرک‌های اطراف نوار غزه نیز بالغ بر ۵.۲ میلیارد دلار برآورد شده است.

در مرزهای لبنان نیز مجموع خسارت‌های اولیه شهرک‌های صهیونیست نشین اطراف مرزها، بالغ بر ۱.۳۵ میلیارد دلار ارزیابی می‌شود.

خسارت‌های جنگ غزه به اقتصاد رژیم صهیونیستی

ارتش رژیم صهیونیستی بالغ بر ۳۰۰ هزار اسرائیلی از نیروهای ذخیره را فراخوانده که ماهیانه بالغ بر ۱.۳۵ میلیارد دلار هزینه روی دست رژیم صهیونیستی می‌گذارند. این هزینه‌ها ناشی از فقدان نیروی کار به ازای این نیروها است. خسارت‌های مستقیم این موضوع به بخش اقتصادی بالغ بر ۱.۶۲ میلیارد دلار در ماه ارزیابی شده است.

بخش ساخت و ساز در سرزمین‌های اشغالی تقریباً متوقف شده و خسارت‌های ناشی از این روند حدود ۴۰ میلیون دلار در روز برآورد می‌شود. در سرزمین‌های اشغالی بالغ بر ۱۴ هزار کارگاه وجود دارد که تنها ۴ هزار مورد از آنها به صورت جزئی کار می‌کنند، چرا که ورود ۸۰ هزار کارگر فلسطینی از کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی نیز در نتیجه جنگ متوقف شده است.

خسارت‌های بخش کشاورزی بالغ بر ۵۴۰ میلیون دلار در ماه ارزیابی می‌شود، چرا که ۷۵ درصد از سبد تغذیه صهیونیست‌ها از شهرک‌های صهیونیست نشین اطراف غزه تأمین می‌شد که بالغ بر ۱۲۰۰ مزرعه بزرگ در آنجا وجود دارد. بخش کشاورزی نیز بالغ بر ۱۰ هزار نیروی کار لازم دارد که در حال حاضر دسترسی به این افراد ممکن نیست.

خسارت بخش گردشگری رژیم صهیونیستی از عدد ۱.۱ میلیارد دلار فراتر رفته و در نتیجه جنگ، گردشگران خارجی به سرزمین‌های اشغالی سفر نمی‌کنند.

بخش تکنولوژی‌های پیشرفته اسرائیل نیز با افت بیش از ۶۰ درصد سرمایه گذاری‌ها مواجه بوده که پیش بینی می‌شود در نتیجه ادامه جنگ، این روند نیز استمرار داشته باشد. در حال حاضر مجموع سرمایه‌گذاری ها شاخص ۱.۳ میلیارد دلار را نشان می‌دهد که کمترین رقم از سال ۲۰۱۷ تاکنون است.

منبع: مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۵:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۵
    0 0
    اسراییل بخشی از انریکا می شود و این برای سوریه و لبنان خطرناک است ...

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس